Uçan Tabut - Pınar Eğilmez


Yazar Pınar Eğilmez'in ilk kitabı. Okuduğum zamanda “Aman bitmesin” diyerek ağırdan almış, tadını çıkarmaya çalışmıştım. Bu açıdan güzel bir deneyim olmuştu. O zaman bir de "umarım devamı gelir" yazmıştım. İlk kitabın yaptığı süksenin ardından Pınar Eğilmez'in ikinci kitabı Doğan Kitap etiketiyle çıktı. O da kitaplıkta okunmayı bekliyor. 

Bu ilk kitabı okurken aldığım notları aşağıya aktarıyorum.

Sakin alelade bir öykü gibi başlayan kitap, ortalara doğru fırtınalar estirmeye başladı. Habersizce birbirine dokunan hayatların kesişimleri üzüntüleri, sevinçleri etkileyici bir biçimde anlatılmış. Karakterlerin ustaca aktarılan psikanalizlerine, olay örgülerinin sosyolojik göndermelerine hayran olmamak elde değil. Okuyup bitirdikten sonra hayranlığım bir kat daha arttı. Yazarın ilk kitabı, kendisi bastırıp dağıtmış. Bir “edebiyatçı”, “editör” denetiminden geçmemiş olması her kitaba lazım çok güzel bir samimiyet katmış.

Yazarın kendi satırlarından alarak söylemek gerekirse; okuyanların yüreğine dokunacak, bir kabuğu çatlatacak ve sade kendi hissedebileceği bir şeye uyanmasını sağlayacak harika bir kitap.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTİK ERKEKLER - TEKNOLOJİ ERKEKLİĞİ NASIL SABOTE ETTİ? Philip Zimbardo, Nikita D. Coulumbe

Varoluş ve Tarihsellik İnsan Felsefesi Çalışmaları - Uluğ Nutku

HOMO NARRANS, İnsan Niçin Anlatır? İsmail GEZGİN