Maviye Boyanmış Sular, Cemil Kavukçu

 

“Her şeyi ama her şeyi unut.

İlk limanda gemiden in ve bir daha denize dönme.

Ben bir deniz aynasıyım, deniz hiçbirimizi sevmiyor”

 

Jeoloji Mühendisi, ödüllü Yazar Cemil Kavukçu’nun bilimsel araştırma gemilerinde çalıştığı yıllardan ilhamla uzun yıllar boyunca yazdığı denizde yaşam, gemiler, gemi adamlarıyla ilgili öykülerini derlediği öykü kitabı. Can Yayınlarından çıkmış, 2016 basımı. 

Muharrem Abi, “Kendinden çok şey bulacaksın” diyerek verdi bu kitabı. Gerçekten de buldum. İnsan yaşadıkça törpülenir, sivri köşeleri bir bir yumuşar zamanla.  Deniz ve aslında daha çok gemi yaşantısı öyle değildir ama. Her ne ise orada bir kat, iki kat daha öyle olur. Sonrasında dikiş tutmaz bir türlü. Serdümen Cemil Kavukçu ve onun lumbuzundan görünen  küfürbaz, oynatmış, psikopat, deli, deli taklidi yapan, alkolik gemi adamlarıyla dolu, hepsi de sivri adamların hikayeleri. Okuyun da ayaklarınız toprağa değsin, elektriğinizi alır.

 


Yorumlar

  1. Cemil KAVUKÇU adını biliyor ama Öykülerini okumamıştım. Tanışmam ise İlk okuduğum kitabı " Angelacoma' ın Duvarları " isimli biyografik Öykü kitabını okumakla oldu.Daha sonra Gemiler'de ağlarmış ve başka kitapları ile devam etti. Yazarın kullandığı dilin sade ve anlaşılır olması ayrıca Öykülerinde görsel bir dil kullanıyor olması da hoşuma gidiyor. Yazar kendisi de aynı şekilde söylüyor zaten. "Ben öykülerimi önce bir film şeridi gibi gözümün önünden geçirir, yaşar sonra yazarım." diyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yazınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTİK ERKEKLER - TEKNOLOJİ ERKEKLİĞİ NASIL SABOTE ETTİ? Philip Zimbardo, Nikita D. Coulumbe

Varoluş ve Tarihsellik İnsan Felsefesi Çalışmaları - Uluğ Nutku

Parfümün Dansı, Tom Robbins