Ne Yapabilirim, Geleceğe Kartpostallar, Gündüz Vassaf

 


Gündüz Vassaf ile ilgili yeni bir şey söylemeye gerek yok. Cehenneme Övgü ve Cennetin Dibi kitapları hakkında yazarken, Gündüz Vassaf ile ilgili fikirlerimi de aktarmıştım. Gündüz Vassaf bu kitabıyla çağın devasa toplumsal sorunları karşısında ezilen, kendini iyice küçük gören, çaresiz görünen düşünceli ve çaresiz insanların “Ne yapabilirim?” sorusuna cevap vermeye çalışıyor. Bu sorunun Gündüz Vassaf’a çok fazla sorulduğunu tahmin etmek zor değil.

Gündüz Vassaf önceki kitaplarında yer verdiği dünya gençlerinin bilindik sorunlarına değinmiş. Otoriter rejimler, tüketim toplumu, reklam kültürü, görünür görünmez savaşlar, ruhu değişen spor, kuşak çatışmaları, kahraman kültleri popüler olan her şey, kısaca düzenin her zerresi  Gündüz Vassaf’ın ezeli düşmanları. Gündüz Vassaf bu kitapla gençlere kendi tecrübeleriyle de rehber olmaya çalışıyor. Yazıp çizen, gözlemleyen ve sorgulayan kendi anarşisini örnek veriyor.

Tekrarlamak gerekirse; çağın devasa toplumsal sorunları karşısında ezilen, kendini iyice küçük gören, çaresiz görünen düşünceli ve çaresiz gençlere tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİTİK ERKEKLER - TEKNOLOJİ ERKEKLİĞİ NASIL SABOTE ETTİ? Philip Zimbardo, Nikita D. Coulumbe

Varoluş ve Tarihsellik İnsan Felsefesi Çalışmaları - Uluğ Nutku

Parfümün Dansı, Tom Robbins